Äppelkaka till skördefesten

Äh, jag har så många favoritkakor att det vore fel av mig att kalla det här en av mina favoritkakor. Det antyder ju ändå att det skulle vara något speciellt med den och det är det väl egentligen inte. Det är fett och sött och då gillar jag ju det... :) Men den kanske är lite speciellt höstig och ser vacker ut. Speciellt om du hittar äpplen med röda skal och skivar riktigt tunt.
En kaka

Mjölkfritt margarin och skorpmjöl
125 g mjölkfritt margarin
2 ägg
1 dl socker, helst råsocker
0,5 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
2 msk havremjölk eller Imat

4 äpplen
2 msk socker, helst råsocker
1 tsk kanel, malen blir för knastrigt med kanelstång... :)

Sätt på ugnen på 175 grader.

Smörj och bröa en form helst med löstagbar kant. Rund blir snyggast.

Klyfta äpplena riktigt tunt. Ni behöver inte ta med skrotten om ni inte gillar äppelbarn... Lägg dem i en plastpåse tillsammans med socker och kanel och skaka runt ordentligt. Bry inte er om att det ser mycket. Det som blir över smaskar ni i er medans kakan är i ugnen.

Smält margarinet eller ta flytande. Rör ihop fett och socker. Dra ner äggen och allt det torra också. Glöm inte mjölken. Om man vill kan man vispa det poröst med elvisp men det är finlir. Det fungerar bra annars också.

Bre ut smeten i formen. Det kommer kännas som den inte räcker men det gör den. Antingen så häller ni bara på alla äppelklyftor och pressar ner dem i smeten eller så lägger man dem i ett snyggt mönster.

Mitten av ugnen i 30 - 40 minuter.

Bäst halvvarm med Oatlys vaniljsås. Fungerar bra dagen efter också till frukost.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0