Enkel apelsinsallad

Kan ju inte låta bli att tjata lite till om apelsiner... En snabb och god efterrätt i all sin enkelhet. Tänk på att vissa apelsinsorter blir beska när de är skalade och klyftade för länge. Vissa blir bara godare och saftar till sig å andra sidan... Livet är ett lotteri... :)

Apelsinsallad

Till hur många beror på hur hungrig du är... :)

1 apelsin
10 hasselnötter
1 tsk socker

Enklast möjliga så skalar och hackar upp apelsinen. Strö över socker och låt det safta sig. Under tiden hackar du hasselnötterna och strösslar sen på dem.

Lite stökigare så skalar du apelsinen genom att skära bort skalet med en filékniv. Inget vitt ni vet... Sen så filéar du upp apelsinen så du inte får några hinnor alls. Strö över lite råsocker. Hacka hasselnötterna och rosta dem i en torr stekpanna. Strössla dem över.

Som vanligt ligger sanningen någonstans mitt i.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0